Ugens dive

October 1, 2024

Ugens dive - vores nyhedsbrev - er i luften

A Author

Med dette nyhedsbrevinviterer vi journalister og redaktører med ind i maskinrummet, hvor vieksperimenterer med forskellige formater, og hvor vi deler de journalistiskeovervejelser, der ligger til grund for de historier, vi dækker.

Skriv dig op til nyhedsbrevet her.

Forsøg med at lade kilderne være med til at forme historien

Som journalist kan det være fristende at ringe til de kilder, vi altid ringer til.  Vi ved, at de stiller op, vi ved, de leverer gode citater, ofte ved vi nærmest også, hvad de vil sige, så vi kan have resten af historien mere eller mindre klar, når vi ringer til dem.

 

Når vi ringer til nye kilder, risikerer vi, at de siger noget helt andet, end vi troede. ”For    meget research har ødelagt mange gode historier”, som man siger. Der er    mange dilemmaer at tage højde for på en travl redaktion.

 

Sagen er, at når vi altid ringer til de samme, bliver vores journalistik homogen og unuanceret.

 

Og dette vil vi arbejde på at gøre op med via DiverseEksperter.dk og Dagens dive, hvor du kan møde    eksperter fra portalen.

 

I dive formaterne gør vi os  umage med ikke bare at klemme diverse kilder ned i forstøbte historier og    vinkler. Vi eksperimenterer med at lade kilderne være med til at forme    vinklen på baggrund af deres faglighed og indsigt, for at se, hvilken ny    viden, det kan tilvejebringe.

 

Det har også været    tilfældet i vores allerførste format, som udkom i sidste uge og handlede om    vandmasserne i Centraleuropa, og hvordan de påvirker befolkningen – både    her og nu og på længere sigt.  Kilden i historien var professor ved DTU Management Kirsten Halsnæs.